Nyt pyöräytetään valkosuklainen piirakka Naistenpäivän kunniaksi!

Kauramurotaikinalla saat maistuvan pohjan piirakkaan.

Valkosuklaan saat helpoiten sulaksi kuumentamalla suklaapaloja varovasti kermassa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä koko ajan sekoittaen.

Voit käyttää tähän myös muita hedelmäpaloja tai marjoja: viinirypäleitä, ananasta, karpaloita, mustikoita tai vadelmia. Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin 10 annosta

Täyte:
n.½
l
hedelmäpaloja, esim. persikkaa, mangoa, aprikoosia, kirsikkaa
2
dl
kevytkermaa tai kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
2
munaa
½
dl
sokeria
(1
tl
vaniljasokeria)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. 20 min ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Sulata sillä aikaa suklaa kermassa varovasti.

  2. Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hedelmäpalat. Sekoita valkosuklaa-kermaseokseen munat ja sokerit, kaada piirakan päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

VINKKI: Kokeile myös marjoilla, esim. vadelmilla, mustikoilla tai karpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.