1. Kuori ja hienonna sipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta punajuuret ja omena karkeaksi raasteeksi. Kiehauta vesi valmiiksi.
2. Mittaa öljy kattilaan, kuullota siinä nopeasti sipulisilppu ja raasteet, sekoittele välillä. Lisää joukkoon ateriarouhe ja kuullota vielä pari minuuttia.
3. Lisää joukkoon kiehuvaa vettä 1–2 dl kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen erä on imeytynyt rouheeseen. Lisää maustavat aineet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä, sekoita välillä.
4. Kypsennä 20–30 minuuttia niin, että suurimot ovat kypsiä. Kauratto saa olla rakenteeltaan löysähköä, lisää tarvittaessa nestettä.
5. Ota liesi pois päältä ja lisää mukaan voita tai margariinia. Voit murustaa sinihomejuustoa ja / tai pähkinöitä karkeina paloina joukkoon, sekoita vain varovaisesti. Jaa kauratto lautasille, ripottele päälle parmesaaniraastetta, tarjoile kuumana.
Kommentteja ja keskustelua