Halloween-leivonta on siitä jännää puuhaa, että koristelussa saa käyttää luovuutta mitä erikoisemmilla tavoilla. Vuoden 2024 Someleipurimme Jenna (@kinuskisydan) viettääkin halloweenia leipoen teemaan sopivia leivonnaisia. Tällä kertaa uunista tuli ulos veikeitä noitahattuja, joissa rapeat valkosuklaa-cookiet kuorrutetaan samettisen salmiakkisella Hopeatoffee-tahnalla ja -moussella. 

Ota resepti testiin, jos uskallat!

Ainekset n. 20 pientä annosta

Valkosuklaa-cookiet
100
g
voita (tai margariinia)
0,5
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
0,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
ruokasoodaa
ripaus suolaa
0,5
kananmuna
100
g
valkosuklaata
Hopeatoffee-tahna ja -mousse
100
g
Hopeatoffeeta
0,5
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
(50
g
valkosuklaata)

Ohje

Valkosuklaa-cookiet (hatun lieri) 

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja anna kiehahtaa. 
  3. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Lisää sitten leivinjauhe, ruokasooda ja suola. 
  4. Vatkaa käsivispilällä joukkoon puolikas kananmuna (riko muna lasiin, sekoita haarukalla ja kaada puolet taikinan joukkoon). Ala sitten lisäämään jauhoja vähän kerrallaan. 
  5. Rouhi valkosuklaa ja lisää se viimeisenä taikinan joukkoon. 
  6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paina jokaista palloa hieman, jotta cookiet leviävät kunnolla. 
  7. Paista cookieita noin 6 minuuttia. Kun nostat cookiet pois uunista, jätä ne pellille jäähtymään. 

Hopeatoffee-tahna ja -mousse 

  1. Valmista sitten Hopeatoffee-tahna. Laita kattilaan Hopeatoffee ja kuohukerma. Sekoittele seosta, jotta se ei pala pohjaan. Tahna on valmis, kun Hopeatoffeet ovat sulaneet. 
  2. Kun cookiet ovat jäähtyneet, dippaa ne Hopeatoffee-tahnaan. Nosta sitten cookiet jääkaappiin jähmettymään. 
  3. Vatkaa loppu Hopeatoffee-tahna tuorejuuston kanssa. 
  4. Nosta keksit jääkaapista ja siirrä kuorrute pursotinpussiin. Pursota cookieiden päälle täyte suipoiksi keoiksi (hatun keskiosa). 
  5. Sulata halutessasi valkosuklaata ja pursota sillä rinkula hatun keskiosan ympärille. Nauti <3
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.