Haettu sivustolta 22.11.2024
Valmista pääsiäiseen herkullinen ja hyvää tekevä granola-pashakakku.
Pasha ja granola muodostavat yhdessä maukkaan kakun pääsiäisen eri juhliin.
Ainekset 8:lle annosta
Pohja:
70
g
voita tai margariinia
3
dl
Itse tehtyä kauragranolaa (Löydät linkin valmistusohjeista.)
Täyte:
5
liivatelehteä
2 ½
dl
vispikermaa
400
g
sitruunan makuista maitorahkaa
1 ½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
mantelirouhetta tai hasselpähkinärouhetta
½
sitruunan mehu
Koristeluun:
½
sharon
1
kiivi
1
passionhedelmä
½
karambola
muutama ananaskirsikka
Ohje
- Sulata voi tai margariini ja sekoita Itse tehty kauragranola joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja manteli- tai hasselpähkinärouhe. Tarkista maku.
- Purista sitruunan mehu juomalasiin ja kuumenna kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Levitä seos granolapohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele hedelmäpaloilla tai hedelmäviipaleilla ja nosta tarjolle.
Resepti:
Hellapoliisi
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua