Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää sen jälkeen vielä sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka (halkaisija 28-30 cm) tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
Kostuta piirakkapohja glögillä, levitä päälle hillo ja marjoja. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.
VINKKI: Marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai luumut ohuina viipaleina/lohkoina.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkki
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".