Ainekset 4-6 annosta annosta
Ohje
Focaccia:
-
Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla lämpimämpää, n. 42 asteista.
-
Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää ensin puolet vehnäjauhoista puuhaarukalla sekoittaen ja sitten loput käsin vaivaten (tai voit valmistaa taikinan kokonaan yleiskoneessa). Taikina saa jäädä löysähköksi.
-
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
-
Vaivaa ilmakuplat pois ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan. Peitä jälleen liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
-
Painele focaccian pintaan sormin koloja ja laita niihin oliiveja. Valuta päälle oliiviöljy ja ripottele pinnalle sormisuola.
-
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että leipä saa väriä ja pintaan koputtaessa kuuluu kumiseva ääni.
-
Leikkaa hieman jäähtynyt leipä paloiksi ja tarjoa salaatin kera ja/tai cocktailpaloina.
Focaccia-panzanella:
-
Revi salaatti vadille. Lisää päälle pinaatti, tomaattiviipaleet, mozzarella, punasipuli sekä focacciapalat.
-
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
-
Viimeistele pinjansiemenillä.
Focaccia-cocktailpalat:
-
Leikkaa jäähtyneestä focacciasta kuutioita.
-
Pujota cocktailtikkuihin focacciaa, minitomaatteja, oliiveja, minimozzarellaa jne.
Kommentteja ja keskustelua