Ainekset 4-6 annosta annosta

Focaccia:
50
g
tuorehiivaa (tai 2 ps kuivahiivaa)
6
dl
vettä
1
dl
oliiviöljyä
3
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
Viimeistelyyn:
15
kpl
kivettömiä oliiveja
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
Focaccia-panzanella:
2
kerää rapeaa salaattia
50
g
babypinaattia
2-3
kypsää tomaattia viipaleina
2
palloa bufalamozzarellaa viipaleina
1
punasipuli suikaleina
½
l
focacciaa kuutioina
Kastike:
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamicoa
1
tl
hunajaa
1
tl
Dijon-sinappia
2
valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus chililastuja
suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn:
1
dl
pinjansiemeniä paahdettuina
Focaccia-cocktailpalat:
kirsikkatomaatteja
oliiveja
minimozzarellaa
cocktailtikkuja
basilikaa

Ohje

Focaccia:

  1. Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, ­­veden tulee olla lämpimämpää, n. 42 asteista.

  2. Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää ensin puolet vehnäjauhoista puuhaarukalla sekoittaen ja sitten loput käsin vaivaten (tai voit valmistaa taikinan kokonaan yleiskoneessa). Taikina saa jäädä löysähköksi.

  3. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.

  4. Vaivaa ilmakuplat pois ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan. Peitä jälleen liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

  5. Painele focaccian pintaan sormin koloja ja laita niihin oliiveja. Valuta päälle oliiviöljy ja ripottele pinnalle sormisuola.

  6. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että leipä saa väriä ja pintaan koputtaessa kuuluu kumiseva ääni.

  7. Leikkaa hieman jäähtynyt leipä paloiksi ja tarjoa salaatin kera ja/tai cocktailpaloina.

Focaccia-panzanella:

  1. Revi salaatti vadille. Lisää päälle pinaatti, tomaattiviipaleet, mozzarella, punasipuli sekä focacciapalat.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

  3. Viimeistele pinjansiemenillä.

Focaccia-cocktailpalat:

  1. Leikkaa jäähtyneestä focacciasta kuutioita.

  2. Pujota cocktailtikkuihin focacciaa, minitomaatteja, oliiveja, minimozzarellaa jne.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.