Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla lämpimämpää, n. 42 asteista.
Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää ensin puolet vehnäjauhoista puuhaarukalla sekoittaen ja sitten loput käsin vaivaten (tai voit valmistaa taikinan kokonaan yleiskoneessa). Taikina saa jäädä löysähköksi.
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
Vaivaa ilmakuplat pois ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan. Peitä jälleen liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Painele focaccian pintaan sormin koloja ja laita niihin oliiveja. Valuta päälle oliiviöljy ja ripottele pinnalle sormisuola.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että leipä saa väriä ja pintaan koputtaessa kuuluu kumiseva ääni.
Leikkaa hieman jäähtynyt leipä paloiksi ja tarjoa salaatin kera ja/tai cocktailpaloina.
Focaccia-panzanella:
Revi salaatti vadille. Lisää päälle pinaatti, tomaattiviipaleet, mozzarella, punasipuli sekä focacciapalat.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Viimeistele pinjansiemenillä.
Focaccia-cocktailpalat:
Leikkaa jäähtyneestä focacciasta kuutioita.
Pujota cocktailtikkuihin focacciaa, minitomaatteja, oliiveja, minimozzarellaa jne.
Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma
Kommentteja ja keskustelua