Focaccia on aidoimmillaan italialaistyyppinen, ohuehko lättänä leipä.
Sen pinnalle on pirskotettu maustettua oliiviöljyä ja päälle painettu oliiveja, sipulia ja tuoreyrttejä.
Tässä focacciasta on tehty helposti valmistettava iso leipä isoon uunivuokaan, jolloin taikina on helppo jättää löysähköksi ja näin saadaan kuohkea leipä.
Ainekset 1 iso, melko paksu Focaccia-leipä annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.
-
Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille n. 25 x 30 cm kokoon. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
-
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset paitsi sipuli ja suola. Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Voitele leipä oliiviöljysekoituksella. Ripottele päälle sipulisuikaleet tai -renkaat ja sormisuolaa.
-
Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.
VINKKI: Lisämakua saat feta-juustopaloista ja/tai kirsikkatomaateista. Painele ne kohonneeseen leipään ennen uuniin laittoa.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Luin reseptin ihan hyvältä by Anonymous (not verified)
In reply to Tästä on tullut luotettava by Anonymous (not verified)