Välimerellinen sardelli-pasta ei onnistuakseen tarvitse aina tomaattimurskaa. Tässä muhkean merellisessä pastassa tomaatin virkaa toimittavat hennosti aniksen makuinen fenkoli ja sitrushedelmien raastettu kuori. Muista, että hedelmät tulee aina pestä huolellisesti lämpimällä vedellä ennen kuorten raastamista. Lisäsävyjä makupalettiin tuo tuore minttu, jonka voit tarvittaessa korvata puolikkaalla teelusikallisella kuivattua. Viimeistele tuttuun tapaan raastetulla pecorinolla tai parmesaanilla.

Ainekset 4:lle annosta

2
fenkolia (n. 600 g yhteensä)
1
dl
oliiviöljyä
8
sardellifileetä
8
valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
pieni kourallinen mintunlehtiä
1
tl
chilirouhetta
1
appelsiinin kuoret raastettuna
1
sitruunan kuoret raastettuna
125
g
pecorinoa tai parmesaania
yrttejä koristeluun

Ohje

  1. Poista fenkoleista kovat kannat ja ota tillin näköiset haituvat talteen viimeistelyä varten. Leikkaa fenkoli ensin neljään osaa pitkittän ja sitten ohuiksi suikaleiksi.
  2. Lämmitä öljy pannulla ja lado fenkolisiivut tasaiseksi kerrokseksi pannulle. Mausta suolalla ja paista keskilämmöllä 8-10 minuuttia, kunnes fenkoli alkaa pehmentyä ja ottaa väriä. Käännä ja paista vielä 6-8 minuuttia.
  3. Lisää fenkolin sekaan hienonnetut sardellit, valkosipuli, minttu ja chili. Paista pari minuuttia jatkuvasti käännellen, kunnes sardellit ovat sulaneet ja valkosipuli on saanut hieman väriä.
  4. Ota pannu pois liedeltä ja lisää mukaan raastetut sitrushedelmien kuoret. Sekoita.
  5. Keitä Myllyn Paras kauramakaronit kypsiksi runsaassa vedessä ja ota talteen pari desiä pastan keitinvettä.
  6. Sekoita kauramakaronit ja pari desiä pastan keitinvettä fenkoli-sardellikastikkeen sekaan. Kuumenna melkein kiehuvaksi ja lisää raastettu pecorino jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike alkaa saostua ja pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa, pari minuuttia.
  7.  Koristele yrteillä ja fenkolin ”tillillä”. Tarjoa heti.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.