Kotoisaakin kotoisampi bolognese kasvisversiona. Tässä lihan virkaa ajaa todella toimivasti vanha kunnon kukkakaali.

Ainekset 4:lle annosta

1
keskikokoinen kukkakaali
2
dl
saksanpähkinöitä
4
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
pieni sipuli
suolaa ja mustapippuria myllystä
500
g
tomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
½
dl
punaviinietikkaa

Ohje

  1. Surauta kukkakaali tehosekoittimessa riisin kokoisiksi muruiksi. Murskaa saksanpähkinät karkeaksi murskaksi.

  2. Lämmitä öljy pannulla. Kuullota valkosipuli ja sipuli pehmeiksi, mutta älä polta. Lisää kukkakaali ja saksanpähkinät. Paista lempeällä lämmöllä, kunnes kukkakaali on pehmeää, muutama minuutti.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit, etikka ja tomaattimurska. Anna hautua 10 minuuttia.

  4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta pasta ja sekoita mukaan kastike.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.