Perinteisestä tähtitortun mallista taitellaan tässä kätevästi enkelitorttuja. Täytteenä herkullinen valkosuklaarahka ja enkelin pään kohdalla aprikoosimarmeladi. Voitaikina on voilla leivottua, Torttutaikina on laktoositonta lehtevää taikinaa.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
1
tlk
valkosuklaarahkaa (200 g)
50
g
valkosuklaata
100
g
paistonkestävää aprikoosimarmeladia

Ohje

  1. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle samoin kuin tähtitorttuja leipoessa. Nosta vain sivuista kulmat ylös niin, että alaosaan jää enkelille hame.
  2. Laita tortun keskelle hamekohtaan taitosten päälle reilu nokare rahkaa, johon on sekoitettu valkosuklaarouhetta. Laita pään kohtaan paistonkestävää marmeladia. Taita pään alla olevat yläkulmat alas tukaksi, paina hyvin ja kauniisti tukka paikoilleen.
  3. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen luumua tai taatelia. Katso video enkelitorttujen tekemisestä rommi-luumutäytteellä tästä linkistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.