Haettu sivustolta 3.12.2024
25 kommenttia
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
25 min
Myslipatukoita voi tehdä itsekin.
Valmistamalla myslin itse voit tehdä lisäaineettomia patukoita ja juuri niillä aineilla, joista pidät. Katso Kotimyslin resepti tästä linkistä.
Makeutta voit säätää lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa.
Paista myslipatukat uunissa tai tee niitä pakastimeen ilman paistamista.
Itse tehdyt myslipatukat sisältävät energiaa n. 180 kcal/patukka tai n. 70 kcal/pieni pala.
Ainekset noin 12 patukkaa tai 20-30 pientä palaa annosta
1
annos kotimyslin aineksia ilman uunipaahtamista
Lisäksi:
1½
dl
appelsiini- tai omenatuoremehua
1½
dl
siirappia tai hunajaa
1-2
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
Ohje
- Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja siirappi sekä mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki mysliohjeen (katso kotimyslin ohje tästä) kuivat aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
- Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin painellen tai laita taikinaa pieniin karkkimuotteihin, paina tiiviiksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-10 min riippuen paistettavien koosta.
VINKKI: Patukoita ei ole pakko paistaa. Ne voi tehdä jääpalamuotteihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa herkuttelua varten. Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoon.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
13.9.2020 - 14:29
Hyviä ohjeita olen saanut
Anonymous
kirjoitti
20.7.2017 - 09:11
Mitä tarkoittaa 1 annos kotimysliä desilitroina?
Monta dl on 1 annos mysliä?
Monta dl on 1 annos mysliä?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
20.7.2017 - 09:23
In reply to Mitä tarkoittaa 1 annos by Anonymous (not verified)
Tässä reseptissä viitataan sivuillamme olevaan Kotimysli- reseptiin, jossa valmistetaan yksi litra kotimysliä. Yksi annos on siis yksi litra mysliä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
10.2.2017 - 22:05
Ihan jees resepti! Tein kans myslipatukoita, mutta hiukan trendikkäämmin eli gluteenittomana :)
Anonyymi
kirjoitti
14.2.2015 - 19:51
Kiitos reseptistä! Pidin kovasti siitä, että ohjeessa ei ollut lainkaan voita tai öljyä, kuten monessa muussa myslipatukan reseptissä. Jätin sokerin pois kotimyslin aineksista, ja pelkkä hunajan ja appelsiinimehun makeus riittivät mielestäni hyvin. Terveellistä :)
Anonyymi
kirjoitti
14.8.2013 - 19:06
Erittäin hyvää! Kannattaa tehdä- aikaakaan ei paljoa kulunut. Itse lisäsin myslin sijaan 7 viljan sekoitusta ja mustaherukoita. Tosi herkullista. Myös ylimääräinen ripaus hunajaa saattoi makeutta tuomaan lorahtaa mukaan:)
Anonyymi
kirjoitti
21.4.2012 - 18:38
Jos haluaisin valmistaa vain yhden myslipatukan, niin missä suhteessa aineita tulisi laittaa (10 dl:n kokonaismäärä on hieman liian suuri) :)
Anonyymi
kirjoitti
23.4.2012 - 08:35
Ainesosat voi jakaa esim. kymmenellä, jolloin tulee pieni annos myslipatukkaan. Terveisin, kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
13.3.2012 - 13:08
Hei! Itse lisäilin siihen kaikkea suklaata, kuivattua aprikoosia ja tölkistä otin ananasta ja lopuksi pistin maapähkinävoita. Saa nähdä minkälaista siitä tulee, mutta meillä syödään myös epäonnistuneet kokkaukset. Siitä oppii sitten seuraavaa kertaa varten.
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2012 - 17:08
Mäkään en saanut pysymään näitä koossa, muuten kyllä maistuvia.
Anonyymi
kirjoitti
3.10.2011 - 18:43
Lapset ei tykännyt.
Anonyymi
kirjoitti
2.10.2011 - 13:57
Olen nyt 2 kertaa tehnyt tarkasti ohjeen mukaan ja siitä huolimatta en saa näitä onnistumaan. Seoksesta ei tule tahnamaista vaan aivan irtonaista ja siksi varmaan patukat eivät sitten pysy koossa. Mikähän voisi auttaa asiassa? Harmittaa kun söisin paljon mieluummin omia tekeleitä kuin kaupan lisäainepommeja.
Anonyymi
kirjoitti
30.8.2011 - 17:52
Voiko tuohon myslin korvikkeeksi käyttää kaurahiutaleita?
Anonyymi
kirjoitti
31.8.2011 - 08:52
Voi käyttää, mutta silloin patukoiden rakenne ja maku ovat erilaiset. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
23.8.2011 - 20:48
Paisuvatko patukat paljon uunissa? Siis samalla tavalla kuin tavalliset keksit?
Anonyymi
kirjoitti
24.8.2011 - 08:39
Patukat eivät paisu paljon uunissa paistettaessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
23.3.2011 - 11:31
Todella maukkaita välipalakeksejä!!!!
Anonyymi
kirjoitti
12.1.2011 - 16:52
Olenko hieman ymmälläni... Reseptissä puhutaan, että 1 annos kotimysliä, mutta mikäköhän se 1 annos noin niinkuin desilitroina on...? Kotimyslin ohjeestakaan en oikein saanut tähän apua.
Anonyymi
kirjoitti
13.1.2011 - 09:01
Annoksella tarkoitetaan kotimyslin reseptin mukaisesti tehtyä määrää eli noin 10 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
30.9.2009 - 15:16
Näistä myslipatukoista tuli kyllä ihmeen hyviä. Parempia kuin kaupassa. Olen nyt ottanut niitä töihin evääksi, nam nam.
Anonyymi
kirjoitti
18.3.2009 - 12:05
Ei voi kyllä muuta sanoa kuin NAM ! :D
Anonyymi
kirjoitti
29.5.2008 - 22:47
Ja on muuten paljon terveellisempiä kuin nuo Alpenit ;)
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2008 - 06:48
Kokeilin ajan vietoksi. Hyviä olivat, todella hyviä:) Seuraavalla kerralla kun tein näitä, sulatin hieman suklaata ja levittelin sitä valmiiden patukoiden päälle... NAM!
Anonyymi
kirjoitti
30.11.2007 - 11:57
Tää oli hyvää... nam! Eipä tarvitse enää ostella Alpen-patukoita, kun voi tehdä itse!
Anonyymi
kirjoitti
15.8.2006 - 18:11
tosi helppo ja siitä tulee nopeasti valmista. Eikä se ole lapsillekkaan liian vaikeaa! :)
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R