Intialainen aamiainen alkaa tavallista juhlavammin linssipadalla, jota kauhotaan kitusiin velmulla öljyssä rapsakaksi puffatulla pakwan-leivällä. Jos et jaksa taiteilla taikinan kanssa, uppopaista korvikkeeksi Myllyn Parhaan kauratortilloja. Kyytipojaksi lassia ja homma toimii.

Ainekset 4:lle annosta

Dal-linssipata:
200
g
linssejä (oman maun mukaan)
1
pieni sipuli hienonnettuna
2
rkl
kasvisöljyä
tl
kurkumaa
2
tl
kuminansiemeniä
2
tl
chilijauhetta
1
tomaatti pilkottuna
2-3
vihreää chiliä pilkottuna
1
tl
suolaa
7
dl
vettä
Koristeeksi:
punasipulia
tuoretta korianteria
Pakwan-leipä:
1
tl
kuminansiemeniä
½
dl
kasvisöljyä tai kirkastettua voita
1
tl
suolaa
ripaus chilijauhetta
vettä
kasvisöljyä uppopaistamiseen

Ohje

Daal Pakwan

  1. Pese ja valuta linssit.
  2. Paista sipuleita öljyssä notkeaksi. Lisää kurkuma, kumina ja chilijauhe. Paista jatkuvasti sekoittaen puoli minuuttia.
  3. Lisää tomaatit ja pilkotut chilit. Jatka paistamista hetken, kunnes tomaatit alkavat pehmetä. Mausta suolalla.
  4. Lisää pannulle linssit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpö kuplivaksi. Hauduta linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 20-30 minuuttia lajikkeesta riippuen.
  5. Tarjoile pakwan-leivän kanssa. Koristele punasipulilla ja tuoreella korianterilla.

Pakwan-leipä

  1. Siivilöi jauhot.
  2. Lisää jauhoihin kumina, öljy, suola, chili ja vettä niin paljon, että taikina muodostuu.
  3.  Anna taikinan levätä vartin.
  4. Jaa taikina 10 palaan ja kauli pyöreiksi lätyiksi. Painele lättyihin haarukalla reikiä niin etteivät ne ala pullistella liikaa uppopaistossa.
  5. Uppopaista 170-asteisessa öljyssä rapeiksi ja kullan kellertäviksi.

     
Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.