Haettu sivustolta 2.11.2024
Intialainen aamiainen alkaa tavallista juhlavammin linssipadalla, jota kauhotaan kitusiin velmulla öljyssä rapsakaksi puffatulla pakwan-leivällä. Jos et jaksa taiteilla taikinan kanssa, uppopaista korvikkeeksi Myllyn Parhaan kauratortilloja. Kyytipojaksi lassia ja homma toimii.
Ainekset 4:lle annosta
Dal-linssipata:
200
g
linssejä (oman maun mukaan)
1
pieni sipuli hienonnettuna
2
rkl
kasvisöljyä
1½
tl
kurkumaa
2
tl
kuminansiemeniä
2
tl
chilijauhetta
1
tomaatti pilkottuna
2-3
vihreää chiliä pilkottuna
1
tl
suolaa
7
dl
vettä
Koristeeksi:
punasipulia
tuoretta korianteria
Pakwan-leipä:
1
tl
kuminansiemeniä
½
dl
kasvisöljyä tai kirkastettua voita
1
tl
suolaa
ripaus chilijauhetta
vettä
kasvisöljyä uppopaistamiseen
Ohje
Daal Pakwan
- Pese ja valuta linssit.
- Paista sipuleita öljyssä notkeaksi. Lisää kurkuma, kumina ja chilijauhe. Paista jatkuvasti sekoittaen puoli minuuttia.
- Lisää tomaatit ja pilkotut chilit. Jatka paistamista hetken, kunnes tomaatit alkavat pehmetä. Mausta suolalla.
- Lisää pannulle linssit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpö kuplivaksi. Hauduta linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 20-30 minuuttia lajikkeesta riippuen.
- Tarjoile pakwan-leivän kanssa. Koristele punasipulilla ja tuoreella korianterilla.
Pakwan-leipä
- Siivilöi jauhot.
- Lisää jauhoihin kumina, öljy, suola, chili ja vettä niin paljon, että taikina muodostuu.
- Anna taikinan levätä vartin.
- Jaa taikina 10 palaan ja kauli pyöreiksi lätyiksi. Painele lättyihin haarukalla reikiä niin etteivät ne ala pullistella liikaa uppopaistossa.
- Uppopaista 170-asteisessa öljyssä rapeiksi ja kullan kellertäviksi.
Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua