Pohjois-Intialainen chana masala tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan reippaassa maustesekoituksessa (masala) tarjottavaa kik-hernepataa (chana). Chana masala kuuluu myös aamiaispöytään vaikka sitä näkee tarjottavan ympäri vuorokauden.

Padan kanssa voi tarjoilla lisukkeeksi basmatiriisiä tai kaikenlaisia vehnäleipiä. Intialainen tortilla syntyy, kun paahdat itse tehtyjä tortilloja chana masalan seuraksi.

Tässä reseptissä tarjoillaan kauratortilloja, mutta voit leipoa tortillat myös durumjauhoista.

Ainekset 3-4:lle annosta

Chana Masala -Tortillat
2
prk
kik-herneitä
4
dl
vettä
3
rkl
kasvisöljyä
3
cm:n
pätkä kanelia
2
neilikkaa
2
vihreää kardemummaa tai ripaus jauhettua kardemummaa
1
laakerinlehti
2
isoa sipulia hienonnettuna
1
isoa sipulia hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä raastettuna
4
cm:n
pala inkivääriä raastettuna
3
isoa tomaattia hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
kurkumaa
2
dl
chilijauhetta
1
tl
garam masalaa
1
tl
jeeraa (juustokuminaa)
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
annos itse tehtyjä kauratortilloja

Ohje

  1. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan (tortillakoko halkaisija n. 20-24 cm) tai 10-12 osaan (tortillarieskakoko, halkaisija n. 16 cm), pyöräytä palloiksi ja jätä odottamaan muovilla peitettynä kun valmistat täytettä.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää kaikki kokonaiset mausteet: kaneli, neilikka, kardemumma ja laakerinlehti. Sekoita hyvin. Lisää sipuli ja vihreä chili. Paista pienellä lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
  3. Lisää pannulle raastettu valkosipuli ja inkivääri. Jatka paistamista pari minuuttia. Älä polta.
  4. Kaada mukaan tomaatit ja mausta suolalla. Hauduta tiiviiksi kastikkeeksi.
  5. Mausta kastike kurkumalla, chilijauheella, garam masalalla ja juustokuminalla. Paista pienellä lämmöllä jatkuvasti sekoitellen 3-4 minuuttia.
  6. Lisää mukaan valutetut kik-herneet ja 5 dl vettä. Sekoita hyvin ja hauduta vielä noin 15 minuuttia.
  7. Kauli taikinapallot  letuiksi ja paista parilapannulla, niin saat niihin hienot parilaraidat.
  8. Tarjoa täytetyt letut tuoreen korianterin kanssa.
Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.