Herkulliset croissantit voit leipoa voitaikinasta. Croissantit kannattaa paistaa mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, vähintään 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.
Väliin yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi täyte tuoreista marjoista ja vaniljakreemistä.
Leikkaa sulaneet levyt halki kulmittain kolmioiksi ja kaulitse taikinaa hieman ohuemmaksi.
Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta), käännä kapea kärki rullan alle.
Voitele croissanttien pinta munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin ja ovat lehteviä.
Anna croissanttien jäähtyä ja leikkaa sitten ne kahtia.
Täytä croissantti Valio Vaniljakreemillä sekä tuoreilla marjoilla tai hilllolla.
Koriste pinta tomusokerilla ja kinuskikastikkeella
Kommentteja ja keskustelua