Herkulliset croissantit voit leipoa voitaikinasta. Croissantit kannattaa paistaa mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, vähintään 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

Väliin yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi täyte tuoreista marjoista ja vaniljakreemistä.

Katso lisätiedot Valio vaniljakreemistä.

Ainekset 10 kpl annosta

voiteluun:
kananmuna
Valio vaniljakreemiä
tuoreita marjoja tai hilloa
koristeluun:
tomusokeria
kinuskikastiketta

Ohje

  1. Leikkaa sulaneet levyt halki kulmittain kolmioiksi ja kaulitse taikinaa hieman ohuemmaksi.

  2. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta), käännä kapea kärki rullan alle.

  3. Voitele croissanttien pinta munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin ja ovat lehteviä.

  4. Anna croissanttien jäähtyä ja leikkaa sitten ne kahtia.

  5. Täytä croissantti Valio Vaniljakreemillä sekä tuoreilla marjoilla tai hilllolla. 

  6. Koriste pinta tomusokerilla ja kinuskikastikkeella

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.