Myllyn Paras Voitaikinasta leivot nopeasti lehtevät croissantit, jotka voit täyttää erilaisilla täytteillä. Näiden croissantien täytteessä on käytetty suosittua Biscoff-tahnaa eli mausteisesta keksitahnaa. Keksitahna sopii täydellisesti croissantien täytteeksi. Nämä näyttävät croissantit sopivat erinomaisesti vaikka ystävänpäivänä tai äitienpäivän tarjoiluihin!

Täyte valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Voit hyvin paistaa croissantit jo hyvissä ajoin valmiiksi ja täyttää ne juuri ennen tarjoilua. Koristelussa voit käyttää omaa mielikuvitusta ,tai viimeistellä Biscoff-croissantit helposti siivilöimällä niiden päälle tomusokeria.

Ainekset 10 annosta

Croissantit:
1
kananmunan keltuainen
1
rkl
vispi- tai kuohukermaa
Täyte:
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
vispikermaa
dl
Biscoff-tahnaa
Koristeluun:
(tomusokeria)

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kulmasta kulmaan kolmioiksi. Venytä taikinaa hieman ja rullaa leveästä päästä tiiviisti rullalle.
  3. Nosta taikinarullat leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tilaa croissantien väliin, jotta croissantit mahtuvat hieman kohoamaan paiston aikana.
  4. Sekoita lasissa keltuainen ja kerma. Voitele croissantit seoksella pullasutia apuna käyttäen.
  5. Paista croissantit 220-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes croissantit ovat kypsiä. Anna jäätyä ennen täyttämistä.
  6. Valmista täyte mittaamalla kerma ja tuorejuusto kulhoon. Vatkaa ne yhdessä paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon Biscoff-tahna ja vatkaa tasaiseksi.
  7. Lusikoi täyte pursotuspussiin. Leikkaa croissantit kahteen osaan. Pursota alaosalle täyte ja nosta yläosa täytteen päälle.
  8. Viimeistele croissantit siivilöimällä niiden päälle tomusokeria halutessasi.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.