Perinteinen omenaleivos saa mehevän täytteen kanelikreemistä. Päällimmäinen taikinakerros on helppo koristella piparkakkumuottien avulla näyttäväksi.

Ainekset n. 12 kpl annosta

1
kananmuna voiteluun
täyte:
2
prk
Valion kanelikreemiä
200
g
omenahilloa

Ohje

  1. Kauli voitaikinasta kaksi noin 3-5 mm:n paksuista uunipellin kokoista levyä.

  2. Nosta kaulitut levyt leivinpaperin päälle. Pistele toisen taikinalevyn pintaan mieleisiäsi kuvioita vaikkapa pienellä piparkakkumuotilla.

  3. Voitele taikinoiden pinnat kananmunalla ja pidä kylmässä, kunnes taikinat ovat viilentyneet kunnolla.

  4. Paista voitaikinalevyjä 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Sivele ehjä taikinalevy omenahillolla ja kanelikreemillä.  Nosta kuvioitu taikinalevy täytteen päälle. Leikkaa herkku 2 cm x 6 cm kokoisiksi paloiksi ja tarjoa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.