Ainekset 2-3 kpl annosta
Ohje
-
Liuota hiiva ja suola kylmään veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. laita kulho lämpimään vesialtaaseen) 45-60 min. Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina, mutta hitaan kohotuksen ansiosta leipä saa paremman maun.
-
Jaa kohonnut taikina 2-3 osaan ja painele jokainen käsin n. 10 x 20 cm:n ohuehkoksi levyksi, siis "tohveliksi", jota italialainen sana "ciabatta" tarkoittaa. Laita ciabattat uunipellille liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan 45-60 min ajaksi.
-
Voitele hyvin kohonneet ciabattat öljyllä, mieluiten oliiviöljyllä. Paista 225-250-asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uuniin sumutuspullolla (vedellä) useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja. Parhaita heti tuoreena!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
tiina
Leipien sumuttamisen sijaan laitoin uunin pohjalle pienen vesiastian.
Oli ensimmäinen kerta kun leivoin ciabattaa, ja onnistui niin hyvin, että 4-vuotias poikani sanoi: "Minä en muuta leipää enää syökään!" Kiitos reseptistä!
leivistä saa maukkaita (ja terveellisempiä) lisäämällä taikinaan erilaisia siemeniä ja leseitä.