Ainekset 2-3 kpl annosta

3
dl
vettä
½
pkt
hiivaa (25 g)
2
tl
suolaa
2-3
rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Liuota hiiva ja suola kylmään veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. laita kulho lämpimään vesialtaaseen) 45-60 min. Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina, mutta hitaan kohotuksen ansiosta leipä saa paremman maun.

  2. Jaa kohonnut taikina 2-3 osaan ja painele jokainen käsin n. 10 x 20 cm:n ohuehkoksi levyksi, siis "tohveliksi", jota italialainen sana "ciabatta" tarkoittaa. Laita ciabattat uunipellille liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan 45-60 min ajaksi.

  3. Voitele hyvin kohonneet ciabattat öljyllä, mieluiten oliiviöljyllä. Paista 225-250-asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uuniin sumutuspullolla (vedellä) useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja. Parhaita heti tuoreena!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.