Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Kasvistäyte:
2
rkl
voi-öljyseosta
1
sipuli
1-2
porkkanaa
1
chilipaprika
200
g
paprika-chilituorejuustoa
1
dl
suolapähkinöitä
1
tl
yrttisuolaa
1
suippopaprika
50
g
parmesaanijuustoa

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

  2. Valmista täyte: suikaloi sipuli ja 1 iso tai 2 pienempää porkkanaa ohuiksi suikaleiksi sekä silppua puhdistettu chilipalko pieneksi. Paista ne pannulla voi-öljyseoksessa.

  3. Lisää lopuksi tuorejuusto ja suolapähkinät, mausta yrttisuolalla. Levitä piirakkapohjalle. Leikkaa lopuksi suippopaprika renkaiksi ja levitä renkaat piirakan päälle.

  4. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää raastettua parmesaania piirakan päälle paiston puolivälissä.

VINKKI: Onnistuu myös vaaleaan suolaiseen pohjaan, jos et halua ruista eli käytä tällöin Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.