Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.

Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

1
porkkana
1
suippopaprika
1
sipuli
2
rkl
öljyä
1
dl
suolapähkinöitä
200
g
paprika-chilituorejuustoa
2
munaa
1
dl
parmesanraastetta
½
dl
emmentalraastetta

Ohje

  1. Voitele vuoka öljyllä ja taputtele sulanut piirakkataikina vuokaan tasaisesti.
  2. Pilko porkkana, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja kuullota öljyn kanssa. Kun kasvikset ovat kuullottuneet tarpeeksi, lisää suolapähkinät, ota levy pois päältä ja anna olla muutaman minuutin ajan kuumalla levyllä. Sekoita tuorejuusto ja munat keskenään omassa astiassa. 
  3. Kaada pähkinä-kasvissekoitus vuokaan tasaisesti ja levitä tuorejuusto-munasekoitus päälle. Ripottele parmesaani- ja emmentaljuustot piiraan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 30 min.
Resepti:
Inari, Inka ja Maria

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.