Makupohja on mainio tapa saada piirakkapohjiin uusi ulottuvuus. Mausta taikina mielimausteella tai yrtillä.

Suolaisen piirakkataikinan maustamiseen käyvät tuliset maut kuten chili, valkosipuli tai pippurit, miedompana sitten curry, paprikajauhe, kurkuma, tuoreet tai kuivatut yrtit. Voit kokeilla myös syötäviä luonnonyrttejä. Lisäksi makua pohjaan saa vaikkapa juustolla.

 

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Makupohja:
½
dl
tuoretta rosmariinia, rakuunaa tai villiyrttiä
½
dl
hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
1
tl
kurkumaa (jauhetta)
1
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
2
pientä sipulia varsineen
1
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
125
g
ryöpättyä pinaattia (tai nokkosta)
200
g
tuorejuustoa
150
g
fetajuustoa
1
dl
kermaa
1
iso muna
½-1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua pippurisekoitusta
10
kpl
kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Saksi yrtit hienoksi silpuksi, sekoita joukkoon muut pohjan makuaineet ja yhdistä seos taikinan joukkoon käsin puristellen. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne pannulla öljyssä. Suikaloi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja ryöpätty pinaatti. Anna seoksen kuumentua. Ota lämpö pois ja lusikoi tuorejuusto pannulle, sekoita niin, että se sulaa. Nosta pannu kokonaan pois liedeltä. Sekoita joukkoon fetajuusto karkeina paloina, kerma, muna ja mausteet.

  3. Levitä täyteseos piirakkapohjalle. Jaa päälle puolitetut kirsikkatomaatit.

  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 minuuttia. Koristele halutessasi samoilla tuoreilla yrteillä, joita käytit pohjataikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.