Makupohja on mainio tapa saada piirakkapohjiin uusi ulottuvuus. Mausta taikina mielimausteella tai yrtillä.
Suolaisen piirakkataikinan maustamiseen käyvät tuliset maut kuten chili, valkosipuli tai pippurit, miedompana sitten curry, paprikajauhe, kurkuma, tuoreet tai kuivatut yrtit. Voit kokeilla myös syötäviä luonnonyrttejä. Lisäksi makua pohjaan saa vaikkapa juustolla.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Saksi yrtit hienoksi silpuksi, sekoita joukkoon muut pohjan makuaineet ja yhdistä seos taikinan joukkoon käsin puristellen. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne pannulla öljyssä. Suikaloi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja ryöpätty pinaatti. Anna seoksen kuumentua. Ota lämpö pois ja lusikoi tuorejuusto pannulle, sekoita niin, että se sulaa. Nosta pannu kokonaan pois liedeltä. Sekoita joukkoon fetajuusto karkeina paloina, kerma, muna ja mausteet.
Levitä täyteseos piirakkapohjalle. Jaa päälle puolitetut kirsikkatomaatit.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 minuuttia. Koristele halutessasi samoilla tuoreilla yrteillä, joita käytit pohjataikinaan.
Kommentteja ja keskustelua