Tortillat voi tehdä myös kätevästi ja helposti itse.
Parhaiten tortillat onnistuvat durumvehnäjauhoista. Tuolloin tortillojen muotoilu on helpompaa, koska durumvehnäjauhon sitko ei ole niin venyvää kuin tavallisen vehnäjauhon sitko ja taikina on helpompi kaulita muotoonsa.
Mikäli haluat hieman kuitua mukaan, voit vaihtaa hieman (½-1 dl) jauhoja leseisiin.
Ainekset 4-5:lle eli 10 kpl tortilloja annosta
Ohje
-
Tee tortillapohjat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistelet täytteet.
-
Kypsennä silputtu sipuli ja lihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa, lisää siihen tacomausteseosta mieleiselle voimakkuudelle. Laita pöytään tarjolle lisukkeet ja paistetut, maustetut lihasuikaleet. Keitä riisi erikseen (1 dl on kypsänä 3 dl). Riisi hieman miedontaa makuja, jos tortillat tuntuvat muuten liian voimakkailta.
-
Kaulitse jokainen taikinapulla jauhotetulla pöydällä ison paistinpannun kokoiseksi pyöreäksi levyksi kaulimella. Jokainen voi paistaa itselleen tortillan! Se tehdään paistamalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Pöydässä jokainen voi laittaa haluamiaan täytteitä tortillan sisään ja kääriä rullalle ja herkutella.