Kukkakaali on niitä vihanneksia, jotka oikealla maustamisella taipuvat vaikka mihin. Erinomainen kaveri kukkikselle on tuore minttu ja pieni chilin puraisukin on paikallaan. Kaali saa saada uunissa kunnolla väriä pinnoilleen – se takaa herkullisen paahtuneen maun.  

 

Ainekset 4:lle annosta

1
dl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
tl
chililastuja
500
g
kukkakaalia suupaloiksi lohkottuna
2
rkl
voita
4
rkl
mintunlehtiä hienonnettu + 2 rkl suikaloituna
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettu
parmesaania tarjoiluun

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuumenna isossa kattilassa runsaasti suolattu vesi kiehuvaksi.
  2. Sekoita öljy, valkosipuli ja chililastut pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Pyörittele kukkakaalit mausteöljyssä niin että kaikki palat saavat tasaisesti öljyä pinnoilleen.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa, kunnes palot alkavat ruskistua, noin 15 minuuttia.
  5. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
  6. Kuumenna voi ja tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää pari kolme lusikallista pastan keitinvettä ja anna kuplia. Lisää pannulle keitetty pasta ja kuumenna pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes neste on kokonaan imeytynyt pastaan.
  7. Nosta varovasti mukaan paahdettu kukkakaali. Jaa pasta lautasille. Viimeistele persiljalla ja mintulla Tarjoa välittömästi parmesaanin kanssa.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.