Salaatissa käytettävät Keltainen Kukka tai Keltainen Sydän Makaronit keitetään tässä ohjeessa keltaisessa mehussa. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun makaroneille. 

Makaronit keitetään salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa.

Makeahko kastike sopii tähän salaattiin, sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen.

Ainekset noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi annosta

3
dl
vettä
3
dl
appelsiinituoremehua
1
tl
suolaa
50
g
goudajuustokuutioita
50
g
kuminajuustokuutioita
50
g
parmesaanijuustolastuja
1
päärynä tai 2-3 luumua
100
g
fenkolia
n.100
g
cashewpähkinöitä
200
g
viinirypäleitä, vaaleita tai tummia
Kastike:
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
appelsiinimehua
1
rkl
sokeria
1
tl
punapippuria
½
tl
jauhettua chilipippuria

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää pasta ja keitä niitä salaattiin ”al dente” eli n. 5 min. Appelsiinimehu-vesiseos maustaa pastan ja tuo lisämakua salaattiin. Huuhdo pasta nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta pasta jäähtyy.
  2. Kuutioi juustot, päärynä ja fenkoli pieniksi palasiksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi.
  3. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen. Tarjoile alkupalaksi tai pääruoan lisäkesalaatiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.