Pesto on mahtavaa, mutta ei vihreä kastike aina tarvitse pinjansiemeniä ja parmesaania toimiakseen. Muhevaa broileri-fenkolipastaa säestävän vihreän yrttikastikkeen kruunaa juuri sopivasti hapokkaita sävyjä ruokaan antava sitruuna.

Ainekset 4 annosta annosta

3
rkl
oliiviöljyä
1
pieni fenkoli hienonnettuna
600
g
broilerijauhelihaa
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
ripaus muskottia
3
dl
kuivaa valkoviiniä
3
dl
kanalientä (kuumaa)
2
rkl
voita pieninä kuutioina
pieni kourallinen parmesaania raastettuna
100
g
lehtikaalia / mustakaalia viipaloituna
Vihreä kastike:
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rosmariinia
pieni kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
pieni kourallinen basilikaa hienonnettuna
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu

Ohje

  1. Yhdistä vihreän kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

  2. Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli, fenkoli ja valkosipuli. Paista lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmentyä, 4-5 minuuttia.

  3. Nosta lämpöä ja lisää pannulle jauheliha. Paista 7-10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes jauheliha alkaa ottaa väriä pinnoilleen.

  4. Ripottele mukaan rosmariini ja muskotti. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Anna kuplia lempeällä lämmöllä, kunnes osa nesteestä on haihtunut, noin 10 minuuttia.

  5. Sekoita mukaan voikuutiot ja parmesaani. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  6. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Keittämisen loppuvaiheessa ryöppää kaalisuikaleet pastan keitinvedessä. Valuta pasta ja kaalisuikaleet. Ota 0,5 dl pastan keitinvettä talteen.

  7. Yhdistä kastike, pasta, kaalisuikaleet ja pastan keitinvesi pannulla. Sekoita hyvin ja kuumenna. Ripottele päälle parmesaania ja vihreää kastiketta. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.