Helpot ja maukkaat sämpylät

Itse tehdyt sämpylät maistuvat ihanilta ja tuovat mahtavan tuoksun keittiöön! Tämä ohje on erinomainen perusohje sämpylöiden tekoon.
Anna kiireen unohtua ja nauti rauhallisesta taikinan vaivaamisesta ja sämpylöiden pyörittelystä!
VINKKI 1: Vaihtelua sämpylöihin saat lisäämällä taikinaan: juustoraastetta/tuorejuustoa, porkkanaraastetta, siemeniä, Myllyn Paras -hiutaleita, Myllyn Paras -leseitä, mausteita/yrttejä, rusinoita tai pähkinä-/mantelirouhetta.
VINKKI 2: Vaihtelua sämpylämuotoihin: kierre, solmu, rinkeli, apilanlehti kolmesta pikkusämpylästä, sisarussämpylät(pellillinen), matala rieskamainen, kirjaimet tai numerot.
MYLLYN PARHAAN SÄMPYLÄVINKKEJÄ:
Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu. Kuivahiiva vaatii lämpimän, n. 45-asteisen taikinanesteen.
Löysähköstä taikinasta voit kokeilla ruukkusämpylöitä tai taikinan levittämistä uunipellille.
Säilytetyt jauhot kuivuvat, joten niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.
Hyvä kohotuspaikka sämpylöille on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai uunipelti altaan päälle, näin kohotus nopeutuu. Tai kokeile laittaa taikinakulho vedottomaan tilaan, kuten mikroaaltouuniin (uunia ei saa tällöin laittaa päälle!).
Maidottoman ja laktoosittoman sämpylätaikinan saat käyttämällä taikinanesteenä vettä tai kasvislientä ja kasvimargariinia.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Jätin taikinan aika löysäksi. by Anonymous (not verified)
In reply to Laitoin pussin kuivahiivaa. by Anonymous (not verified)
In reply to Laitoin pussin kuivahiivaa. by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä siirappia pitää käyttää. by Anonymous (not verified)
In reply to Onko tarpeen voidella by Anonymous (not verified)
In reply to Paljonko vastaa 1pussi by Anonymous (not verified)
In reply to Tähän reseptiin voi käyttää by Kuluttajaneuvonta
In reply to Onko siirappi välttämätön? by Anonymous (not verified)
In reply to Mietin- pitääkä sämpylät by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko taikinan tehdä veteen? by Anonymous (not verified)
In reply to Käykö mikä tahansa vehnäjauho by Anonymous (not verified)
In reply to Toimiiko kauramaito nesteenä? by Anonymous (not verified)
In reply to Pitääkö niitä pistellä by Anonymous (not verified)
In reply to Jos ei ole siirapia, niin by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä tarkoittaa leivo sämpylä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko taikinaan lisästä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko taikinaan lisästä by Anonymous (not verified)
In reply to Itse jätän taikinan löysäksi by Anonymous (not verified)
In reply to Itse jätän taikinan löysäksi by Anonymous (not verified)
In reply to Voidellaanko sämpylöitä ennen by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kuivahiivaa laittaa ja by Anonymous (not verified)
In reply to Ohjeen mukaan tehtynä taikina by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko veden korvata, vichy by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko veden korvata, vichy by Anonymous (not verified)