Tässä blinitaikina on tehty perinteisen maun antavilla tattarijauhoilla, mutta ohjeeseen on lisätty lisäksi olutta, joka tekee taikinan rakenteen mukavan kuohkeaksi.

Blinitaikinan annetaan käydä, voit tehdä taikinan edellisenä iltana tai ainakin 2-3 tuntia ennen paistamista.

Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Elina Laine valmistivat näitä blinejä.

Ainekset 10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannulla annosta

2
dl
kermaviiliä (1 tlk)
3
dl
tummaa olutta
20
g
hiivaa
2
tl
tummaa sokeria
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
1
dl
kuumaa maitoa
1
dl
tummaa olutta
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
1
kananmunan keltuainen
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä
savulohta
punasipulisilppua
smetanaa

Ohje

  1. Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.

  2. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. 

  3. Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

VINKKI! Kokeile myös klassisia blinejä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Keittiössä Poppaa, jakso 1: Blinit tattari-tumma olut -taikinasta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.