Tässä blinitaikina on tehty perinteisen maun antavilla tattarijauhoilla, mutta ohjeeseen on lisätty lisäksi olutta, joka tekee taikinan rakenteen mukavan kuohkeaksi.
Blinitaikinan annetaan käydä, voit tehdä taikinan edellisenä iltana tai ainakin 2-3 tuntia ennen paistamista.
Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin.
Katso video ohjeen alta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Elina Laine valmistivat näitä blinejä.
Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.
Ostin valmiita blinejä, joiden valmistukseen oli käytetty olutta ja rupesin etsimään reseptiä , jolla saisin yhtä hyviä blinejä kuin valmiina ostetut. Tätä reseptiä kokeiltuani en enää muita aio käyttää. Parhaat blinit mitä ikinä olen tehnyt.