Blinipiirakka on uusi kätevä tapa saada esille blinien herkullinen maku vaikkapa kahvi- tai teepöytään.

Piirakka sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan esimerkiksi ilta- tai alkupalaksi.

Piirakan voi leipoa etukäteen valmiiksi ja halutessa lämmittää ennen tarjoilua ja päällysten lisäämistä tai tarjoilla kylmänä herkkuna.

Ainekset 8–12:lle annosta

Blinipiirakkataikina:
1
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
piimää
75
g
sulatettua voita (¾ dl)
Voitelu:
1
rkl
voita
Täyte:
200
g
smetanaa (1 iso tlk)
1
dl
kermaviiliä (½ tlk)
50
g
voisulaa
1
pienen sitruunan mehu
1
muna
½-1
dl
pilkottuja sipulin varsia tai punasipulia
nippua tilliä (½–1 dl silppua)
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
Päälle:
150
g
kylmäsavulohta viipaleina
100
g
kirjolohenmätiä tai cavi-artia
½-1
dl
pilkottuja sipulin varsia tai punasipulia
nippua tilliä (n. 1 dl silppua)
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Lisää piimän joukkoon sulatettu voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  2. Voitele pyöreän piirakkavuoan pohja ja reunat. Ripottele päälle korppujauhoja ja ravista ylimäärä pois. Levitä taikina vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täyte eli sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  3. Painele kohonnut taikina sormilla niin, että piirakassa on reunat. Levitä täyte päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  4. Tarjoile blinipiirakka kuumana tai kylmänä. Lisää ennen tarjoilua piirakan päälle kylmäsavulohiviipaleita, mätiä tmv., sipulisilppua ja hienonnettua tilliä. Rouhaise päälle mustapippuria myllystä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.