Ei aivan autenttisesti amerikkalainen bataattipiiras saa pohjoisafrikkalaista klangia aromaattisesta ja hienostuneesti tulisesta harissasta, jota voi annostella piiraaseen reippaamminkin.
Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja levitä kaulittu taikina leivinpaperille.
Leikkaa veitsellä taikinaan noin 2 cm:n rajat, mutta älä kuitenkaan paina aivan pohjaan saakka.
Penslaa reunat vatkatulla kananmunalla. Esipaista 10 minuuttia. Nosta pois uunista ja painele kohonnut pinta litteäksi vaikka lusikalla.
Sekoita yhteen bataatit, öljy, pyree, valkosipuli, harissa, suola ja mustapppuri.
Asettele bataattisiivut neljään riviin niin että ne osuvat vain hieman päällekkäin. Paista 20 minuuttia, ota pois uunista ja ripottele päälle hunaja. Paista vielä 5 minuuttia.
Piiraan kypsyessä lämmitä kaikki kastikeainekset pannulla. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia.
Nosta kypsä piiras uunista ja ripottele päälle lämmintä kastiketta. Koristele rucolalla tai hienonnetulla lehtipersiljalla.
Kommentteja ja keskustelua