Ei aivan autenttisesti amerikkalainen bataattipiiras saa pohjoisafrikkalaista klangia aromaattisesta ja hienostuneesti tulisesta harissasta, jota voi annostella piiraaseen reippaamminkin.

Ainekset 8 annosta

1
kananmuna kevyesti vatkattuna
1
bataatti (n. 400-500 g) ohueksi viipaloituna
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
harissaa
suolaa ja mustapippuria
2
tl
hunajaa
rucolaa tai lehtipersiljaa
Kastike:
kourallinen kivettömiä vihreitä oliiveja
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
pieniä kapriksia
1
rkl
lehtipersiljaa
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja levitä kaulittu taikina leivinpaperille.
  2. Leikkaa veitsellä taikinaan noin 2 cm:n rajat, mutta älä kuitenkaan paina aivan pohjaan saakka.
  3. Penslaa reunat vatkatulla kananmunalla. Esipaista 10 minuuttia. Nosta pois uunista ja painele kohonnut pinta litteäksi vaikka lusikalla.
  4. Sekoita yhteen bataatit, öljy, pyree, valkosipuli, harissa, suola ja mustapppuri.
  5. Asettele bataattisiivut neljään riviin niin että ne osuvat vain hieman päällekkäin. Paista 20 minuuttia, ota pois uunista ja ripottele päälle hunaja. Paista vielä 5 minuuttia.
  6. Piiraan kypsyessä lämmitä kaikki kastikeainekset pannulla. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia.
  7. Nosta kypsä piiras uunista ja ripottele päälle lämmintä kastiketta. Koristele rucolalla tai hienonnetulla lehtipersiljalla.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.