Bataattilaatikko on noussut suosikiksi perinteisten joululaatikoiden rinnalle, ja sen maku hurmaa yleensä kaikki ruokailijat. Helppo valmistaa ja täynnä lempeää makeutta, tämä laatikko sopii erinomaisesti niin joulupöytään kuin muihinkin juhla-aterioihin. Moni valitsee bataattilaatikon lanttulaatikon sijaan, sillä sen pehmeä makeus muistuttaa lanttulaatikon vienoa makua.

Vaikka bataattilaatikko onkin saavuttanut paikkansa jouluruokana, sen herkullinen maku toimii mainiosti myös ympäri vuoden. Tämä laatikko on täydellinen lisäke juhla-aterioille ja arkeen. Kokeile ja ihastu sen pehmeään ja täyteläiseen makuun!

Kokeile bataattilaatikon lisäksi myös muita herkullisia joululaatikoitamme: Perinteinen lanttulaatikko, Imelletty perunalaatikko, Porkkanalaatikko soseesta  & Perinteinen maksalaatikko.

Ainekset 8-10 annosta

2
bataattia (1 kg)
350
g
puikulaperunoita
1
sipuli
vettä
1
tl
suolaa
½-¾
dl
siirappia
1 ½
dl
kermaa
2
kananmunaa
1
tl
suolaa
¾
tl
rouhittua valkopippuria
Pinnalle:
20
g
voita
2
rkl
siirappia

Ohje

  1. Kuori ja pilko kasvikset. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista, lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.
  4. Paista uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.
  5. Anna bataattilaatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Vinkit

Kokeile bataattilaatikon lisäksi myös muita herkullisia joululaatikoitamme: Perinteinen lanttulaatikko, Imelletty perunalaatikko, Porkkanalaatikko soseesta  & Perinteinen maksalaatikko.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.