Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
100
g
simpukoita (valutettuna)
150
g
katkarapuja (valutettuna)
1
dl
isoja kapriksia
1
dl
emmental-juustoraastetta (n. 50 g)
2
munaa
2
dl
juusto-ruokakermaa
½-1
tl
suolaa
1
tl
timjamia (tuoretta hieman enemmän)
tl
valkopippuria

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Levitä sille valutetut simpukat, katkaravut ja kaprikset. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada rapujen päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Savukala sopii simpukoiden tilalle, mikäli et pidä niistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.