Suolainen piirakka on ihanaa, kun on nälkä ulkoilun jälkeen tai esim. mökkiviikonloppuna.

Valmista taikina itse tai käytä pakastetaikinaa, se voi olla piirakkataikinaa tai lehtevää voitaikinaa.

Täytteessä sinihomejuusto tuo säväyksen katkarapujen kanssa.

Ainekset piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm annosta

Taikina:
125
g
voita tai margariinia
2
rkl
vettä
Täyte:
n.200
g
kuorittuja katkarapuja
n.100
g
sinihomejuustoa
½
dl
hienonnettua tilliä
1
tl
sitruunapippuria
½
tl
valkopippuria
2
munaa
2
dl
ruokakermaa
2
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita aineista nopeasti taikina. Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
  2. Painele laakean piirakkavuoan pohjalle. Mikäli on kiire, taikinan voi taputella vuokaan jauhoja apuna käyttäen ilman jääkaappiin laittoa. Esikypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
  3. Laita kypsennetyn piirakkapohjan päälle katkarapuja, murustettua sinihomejuustoa, tilliä ja juustoraastetta. Mausta täyte. Kaada piirakan päälle muna-kermaseos ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 30 min.

VINKKI: Voit käyttää myös valmista Myllyn Paras Voitaikinaa (1 pkt) piirakan pohjana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.