Ainekset noin 10:lle annosta

Pohja:
2
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
50
g
voi- tai margariinisulaa
Väliin ja päälle:
2
dl
kuohukermaa
2
dl
maitorahkaa
½-1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
2
tlk
ananasmurskaa
1
tlk
säilykekirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sula rasva. Sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakka- tai kakkuvuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min. Anna kakkupohjan jäähtyä.

  3. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit.

  4. Halkaise kakkupohja kahtia. Laita alempi levy tarjoiluasetille tai piirakkavuokaan, kostuta levyt säilykekirsikoiden ja ananaksen liemillä. Levitä alimmalle levylle ananasmurskat ja n. ⅓ rahkaseoksesta.

  5. Laita toinen levy päälle ja koristele kauniiksi lopulla rahkaseoksella ja kirsikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.