Yllä olevassa kuvassa kakku on tehty irtopohjavuokaan, mutta resepti onnistuu hyvin myös piirakkavuokaan.

Uutta kauramuropohjaa on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Koristele piirakka tuoreilla marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.

Ainekset 1 piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm annosta

Tuorejuustotäyte:
400
g
Philadelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
ranskankermaa
dl
sokeria
½
dl
maissi- tai perunajauhoja
4
munaa
½
dl
sitruunamehua
Päälle:
4
dl
sesongin marjoja: esim. mustikoita, vadelmia ja/tai herukoita

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Levitä tuoreet marjat kypsän piirakan päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.