Haluatko ihania aamiaissämpylöitä suoraan uunista? Näitä sämpylöitä kannattaa kokeilla, voit jäädä koukkuun tuoreeseen leipään.
Leivo itse taikina illalla, tiedät mitä syöt! Hidas kohotus tuo aromia taikinaan. Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleet ja leseetkin.
Katso video ohjeen alta, kuinka näitä sämpylöitä leivotaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta
Ohje
TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI:
-
Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella.
-
Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.
AAMULLA:
-
Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia.
-
Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Oliko tämä se sämpyläohje, jossa voi esim. 2-3 aamuna ottaa vain haluamansa määrän taikinaa ja säilyttää taikinaa jääkaapissa seuraavaan aamuun? Säilyykö siis jääkaapissa muutaman päivän?
In reply to Hei by Anonymous (not verified)
In reply to Onko pakko uunissa 40 by Anonymous (not verified)
In reply to Miksihän en saanut näitä by Anonymous (not verified)
In reply to Hei, by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko taikinaan lisätä by Anonymous (not verified)