Haluatko ihania aamiaissämpylöitä suoraan uunista? Näitä sämpylöitä kannattaa kokeilla, voit jäädä koukkuun tuoreeseen leipään.

Leivo itse taikina illalla, tiedät mitä syöt! Hidas kohotus tuo aromia taikinaan. Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleet ja leseetkin.

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä sämpylöitä leivotaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

3
dl
maitoa, piimää tai vettä
15
g
hiivaa (⅓ pkt)
1
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
2
rkl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
TAI

Ohje

TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI:

  1. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella.

  2. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.  

AAMULLA:

  1. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia.

  2. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.