Haluatko ihania aamiaissämpylöitä suoraan uunista?

Näitä kannattaa kokeilla, voit jäädä koukkuun tuoreeseen leipään. Leivo itse taikina illalla, tiedät mitä syöt!

Hidas kohotus tuo aromia taikinaan.

Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleetkin, myös leseitä voi lisätä.

Juha Metsäperä, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamulla leivottavia sämpyläpaloja Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012, katso video ohjeen alla.

Ainekset 10 - 15 kpl annosta

3
dl
maitoa, mehua, vettä tai piimää
15
g
hiivaa (⅓ pkt)
1
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
2
rkl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
TAI

Ohje

TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI: 

  1. Liuota hiiva kylmään nesteeseen, hiivaa tarvitaan normaalileivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella.

  2. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi. 

LEIVO JA PAISTA AAMULLA:

  1. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Laita sämpylät kylmään uuniin (keskitasolle) ja sitten uuni päälle 200 asteeseen. Siinä sämpylät ensin kohoavat ja sitten paistuvat, aika riippuu siitä, kauanko uuni lämpenee (n. 20 min.)
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.