Haluatko ihania aamiaissämpylöitä suoraan uunista?
Näitä kannattaa kokeilla, voit jäädä koukkuun tuoreeseen leipään. Leivo itse taikina illalla, tiedät mitä syöt!
Hidas kohotus tuo aromia taikinaan.
Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleetkin, myös leseitä voi lisätä.
Juha Metsäperä, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamulla leivottavia sämpyläpaloja Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012, katso video ohjeen alla.
Liuota hiiva kylmään nesteeseen, hiivaa tarvitaan normaalileivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella.
Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi.
LEIVO JA PAISTA AAMULLA:
Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Laita sämpylät kylmään uuniin (keskitasolle) ja sitten uuni päälle 200 asteeseen. Siinä sämpylät ensin kohoavat ja sitten paistuvat, aika riippuu siitä, kauanko uuni lämpenee (n. 20 min.)
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Tuorehiivan sijasta voi käyttää kuivahiivaa. Silloin kuivahiiva tulee lisätä jauhojen seassa ja taikinanesteen tulee olla 42 asteista, jotta hiiva alkaa toimia. Taikina laitetaan heti valmistamisen jälkeen jääkaappiin muovilla peitettynä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta