Vastaleivotun pullan tuoksu tuntuu ihanalta. Kardemumma maustaa vahvasti nämä pullat. Meillä kardemumma on ennen kaikkea leivontamauste, jota käytetään pullaan, kakkuihin ja pikkuleipiin. Kardemumma maustaa myös jäätelön, vaniljakastikkeen ja kermavaahdon. Se sopii hyvin myös kahvin mausteeksi. Kardemumma on aasialaisten ruokien mauste ja muun muassa garam masala -mausteseoksen ainesosa.
Ainekset 16-20 annosta
Ohje
-
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
-
Jaa taikina muffinssivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
-
Mikäli haluat valmistaa pikapullat ilman muffinssivuokia, lisää taikinaan n. 1½ dl jauhoja ja ota lusikan avulla taikinasta nokareita uunipellille leivinpaperin päälle.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Onnistuuko gluteenittomana? by Anonymous (not verified)
Perhe on tykännyt kovasti. Kiitos!
In reply to Onnistuuko ilman kananmunaa by Anonymous (not verified)
In reply to Haittaako, jos vehnäjauho ei by Anonymous (not verified)
En tiennyt, että osaan leipoa, kiitos siitä.
en ois ite uskonu onnistuvani mutta kun oli nii hyvä resepti