Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pienet herkulliset muropiiraat. Tee pikkuvuokiin, esim. alumiinisiin, niin saat samantyyppisiä itse tehtyjä kuin kaupassa myytävät valmiit marjapiiraat.
Koristele halutessasi paiston jälkeen tuorein mustikoin. Mikäli haluat piiraista juhlavia, voit tehdä niille hyytelösokerista kiilteen päälle eli 1½ dl hyytelösokeria + 2 dl vettä.
Valmista hyytelösokerikuorrutus kuumentamalla vesi kiehumispisteeseen ja sekoittamalla joukkoon hyytelösokeri. Jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä pari minuuttia.
Lusikoi hyytelösokerilientä vähän kerrallaan marjojen päälle. Jos lusikoit liian nopeasti, hyytelöliemi ei ehdi hyytyä. Jatka lusikoimista kunnes kaikki marjat ovat hyytelön peittämiä.
Jos hyytelö hyytyy kattilassa ennen kuin ehdit lusikoida kaiken, kuumenna sitä hetki uudelleen.
Voiko Pyöreäaä Kauramurotaikinaa kaulita vai täytyykö se jakaa pikkuvuokiin sormin painelemalla? Kärsiikö esim. taikinan rakenne kaulimisesta ja vaikuttaako kauliminen esim. kohoamiseen?