Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pienet herkulliset muropiiraat. Tee pikkuvuokiin, esim. alumiinisiin, niin saat samantyyppisiä itse tehtyjä kuin kaupassa myytävät valmiit marjapiiraat.

Koristele halutessasi paiston jälkeen tuorein mustikoin. Mikäli haluat piiraista juhlavia, voit tehdä niille hyytelösokerista kiilteen päälle eli 1½ dl hyytelösokeria + 2 dl vettä.

Valmista hyytelösokerikuorrutus kuumentamalla vesi kiehumispisteeseen ja sekoittamalla joukkoon hyytelösokeri. Jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä pari minuuttia.

Lusikoi hyytelösokerilientä vähän kerrallaan marjojen päälle. Jos lusikoit liian nopeasti, hyytelöliemi ei ehdi hyytyä. Jatka lusikoimista kunnes kaikki marjat ovat hyytelön peittämiä.

Jos hyytelö hyytyy kattilassa ennen kuin ehdit lusikoida kaiken, kuumenna sitä hetki uudelleen.

Ainekset noin 15 - 20 annosta

Vuokiin:
4
dl
mustikoita (200 g)
Täyte:
1
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
dl
smetanaa (tai rahkaa)
1
muna
½
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Levitä murotaikina pienien folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Jaa mustikat vuokiin, mikäli ovat pakasteena, laita ne jäisinä.

  2. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle piiraisiin.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.