Käytä luonnonantimet tuoreeltaan pestoon.

Varmista, että tunnet villiyrtit, joita käytät syötäväksi. Jos olet epävarma jonkun hortan tuntemisesta, käytä enemmän nokkosta ja voikukkaa.

Käytä talvella pestoon esim. (wasabi)rucolaa, (thai)basilikaa tai salviaa.

Ainekset annosta

1
l
hortaa (pientä vuohenputkea, maitohorsmaa ja voikukkaa)
5-7
valkosipulinkynttä
1½-2
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
100
g
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Kerää pestoa varten tuntemasi luonnonyrtit ja puhdista ne. Hienonna veitsellä nämä hortat ja valkosipulinkynnet hienoksi kannuun.
  2. Lisää öljyä ja mausteet, surauta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää lopuksi kauraleseitä ja parmesaaniraastetta, surauta uudelleen tasaiseksi tahnaksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.