Ohrapuuro valmistuu rikotuista ohrasuurimoista kokonaisia suurimoita nopeammin. Saat valmista puuroa liedeltä pöytään vieläkin lyhyemmässä ajassa, jos laitat suurimot likoamaan veteen yön yli tai vähintään tunniksi ennen keittämistä. Kätevää!
Ainekset noin 6:lle annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 30 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.
-
Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita rikottuja ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 20 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
30 min keittoaika liian lyhyt. Ja ihan käytettiin esikypsennettyä ,rikottua ohrasuurimoa.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Ei ole hätäisen hommaa by Anonymous (not verified)
Satu.
In reply to Mietin, voiko maidon korvata by Anonymous (not verified)
In reply to Saako ohrasuurimoita syödä by Anonymous (not verified)
In reply to Jos kiehuttaa maitoa niin by Anonymous (not verified)