Ohrapuuro valmistuu rikotuista ohrasuurimoista kokonaisia suurimoita nopeammin. Saat valmista puuroa liedeltä pöytään vieläkin lyhyemmässä ajassa, jos laitat suurimot likoamaan veteen yön yli tai vähintään tunniksi ennen keittämistä. Kätevää!
Ainekset noin 6:lle annosta
2
dl
vettä
1½
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
l
maitoa tai laktoositonta maitoa
1
tl
suolaa
Ohje
Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 30 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.
Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita rikottuja ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 20 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.
Oikeasti menee yli tunti,jotta oikeasti tulee puuroa. Tämä kokemus kahdelta eri puuronkeittäjältä.
30 min keittoaika liian lyhyt. Ja ihan käytettiin esikypsennettyä ,rikottua ohrasuurimoa.
Ei ole hätäisen hommaa ohrapuuron keitto :) Mies laittoi aamulla puoli seitsemän aikoihin "kerroskattilan" tulille ja yönyli olivat suurimot olleet imeytymässä. Kello on nyt 9 ja velliltä tuo vielä näyttää...
No jos suurimot imeyttää, nestettä menee tietysti keittovaiheessa vähemmän. Itse laitoin ihan hatusta vetämällä 1,25 dl (ennen liottamista) suurimoita puoleen litraan nestettä, ja kypsyivät sopivasti vajaassa puolessa tunnissa.
Tuossa aiemmassa kommentissa oli mainittu, että ei puuroudu 30 minuuttissa, jos ei kiehu. Koitin tänään tehdä kerroskattilassa ja puuro hautui siinä varmaan 1,5h ja oli silti todella löysää. Onko siis niin, että suurimoiden tulee ihan kiehua, että tulee puuroa, muuten saa vain velliä aikaan? Kerroskattilassa olen kyllä manna- ja riisipuuroa tehnyt hyvällä menestyksellä.
Haudekattilassa puuron kypsyminen vie enemmän aikaa kuin tavallisessa kattilassa tehtynä. Aika riippuu hauteen lämpötilasta. Haudekattilassa myös nesteen haihtuminen on vähäisempää, joten puuroon käytettävän nesteen määrää voi hieman vähentää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kiehuihan puuro 30 minuuttia? Kyseiset ohrasuurimot eivät puuroudu 30 minuutissa, mikäli niitä ainoastaan hauduttaa kuumassa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta