Ohrapuuro valmistuu rikotuista ohrasuurimoista kokonaisia suurimoita nopeammin. Saat valmista puuroa liedeltä pöytään vieläkin lyhyemmässä ajassa, jos laitat suurimot likoamaan veteen yön yli tai vähintään tunniksi ennen keittämistä. Kätevää!

Ainekset noin 6:lle annosta

2
dl
vettä
1
l
maitoa tai laktoositonta maitoa
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 30 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.

  2. Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita rikottuja ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 20 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.