Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kauli kohotettu pullataikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja nosta uunipannulle niin että reunat nousevat 2-3 cm. Peitä liinalla ja anna kohota.
Huuhdo omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä omenarenkaat limittäin vieri viereen kohonneelle taikinalle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vaniljasokeri ja maito ja kaada seos tasaisesti omenarenkaiden päälle. Voitele seoksella myös taikinalevyn reunat. Tarkista, että taikina nousee tarpeeksi korkealle ettei munamaito valu pohjan alle.
Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat piirakan palasiksi.
5 tähteä tästä reseptistä, olen ainoa (mies)henkilö tässä taloudessa, joka tykkää ja yleensä syö piirakoita ja kakkujakin. Tosin kohtuudella, enkä ole lihonut. Tämä on hyvä resepti ja tässä voi makeutta ja happamuutta säädellä vaikapa omenalajikkeenkin mukaan. Nyt syksyn tultua, myös kokonaisilla sienipiirakka pellillisillä voisi olla kysyntää. Kotimainen sieni, sopivasti mausteita ja juustoa, voisi olla hyväkin kilpailija pizzalle - ainakin välillä. Ja jos illaistujaisissa on väkeä, on sienipiirakassa syötävää. Nyt pitäisi vain miettiä taikinan koostumusta. Ottakaa kantaa ystävät! Syysterveisin Mikko