Ainekset uunipellillinen, 20-25 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Pinnalle:
6-10
kotimaista omenaa
3-5
rkl
sokeria
2-3
tl
kanelia
2
dl
maitoa
2
munaa
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kauli kohotettu pullataikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja nosta uunipannulle niin että reunat nousevat 2-3 cm. Peitä liinalla ja anna kohota.

  3. Huuhdo omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä omenarenkaat limittäin vieri viereen kohonneelle taikinalle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vaniljasokeri ja maito ja kaada seos tasaisesti omenarenkaiden päälle. Voitele seoksella myös taikinalevyn reunat. Tarkista, että taikina nousee tarpeeksi korkealle ettei munamaito valu pohjan alle.

  4. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat piirakan palasiksi.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.