• Raparperista voi tehdä myös puuroa.
  • Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoo elimistön soluista kalsiumia, jos sitä ei ole muuten saatavilla.
  • Runsaina annoksina raparperia nautittaessa olisi siksi syytä syödä samalla ruokaa, joka sisältää kalsiumia, esimerkiksi maitoa. Nauti puuro maidon kanssa!
  • Kauramannasuurimo valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän tasakarkeista ydinrakeista. Se sopii hyvin puurojen ja jälkiruokien valmistukseen. Isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle.

Ainekset 4:lle annosta

1
l
vettä
n. 5
dl
raparperipaloja
1-1½
dl
sokeria
ripaus suolaa
(mansikoita)

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon pieneksi leikatut ja kuoritut raparperinvarret, suola ja sokeri. Keitä hetken aikaa ja vispilöi sekaan kauramannasuurimot.

  2. Hauduta miedolla lämmöllä n.10 min välillä sekoittaen. Tarkista makeus. Puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Tarjoa maidon kanssa.

VINKKI: Raparperipuuron kanssa maistuvat myös viimeiset mansikat pakastimesta tai toki myös kesätuoreet mansikat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.