Chilitomaattimurska tuo lisää makua makkarakeittoon.

Makkaraksi käy se, mitä sattuu löytymään, mutta makua antaa parhaiten kaksi eri makkaralaatua.

Saat vaihtelua keittoon käyttämällä eri makaronilaatuja tai makaronien tilalla perunaa.

Ainekset 4-6:lle annosta

1,3
l
vettä tai kasvislientä
1
tlk
tomaattimurskaa
300-400
g
lenkkimakkaraa
10
kpl
kokonaisia pippureita
10
siivua voimakkaan makuista meetwurstia tai salamia
TAI 5-6 perunaa
1
tl
suolaa
1
ps
pakastekeittojuureksia
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kaada vesi, chilitomaattimurska, suola ja pippurit kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Suikaloi meetvursti. Jos käytät perunaa, kuori ja viipaloi perunat. Voit käyttää myös pakasteperunaviipaleita tai kuutioita. Lisää meetvursti tai salami ja perunat tai makaronit kiehumaan nesteeseen ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 min.
  2. Lisää keittojuurekset. Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa se kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna kypsyä niin, että peruna/makaroni on kypsää. Tarkista maku ja anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Ripottele sekaan hienonnettu persilja ja tarjoa makkarakeitto ruisleivän tai karjalanpiirakoiden kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.