Kuumenna vesi, fondi ja pippurit kattilassa kiehuvaksi. Kuori ja kuutioi perunat, suikaloi purjo. Voit käyttää perunan tilalla myös makaronia. Lisää nämä kiehuvaan nesteeseen. Mikäli käytät perunoita, keitä niitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja mikäli käytät makaronia, keitä niitä 5 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja herneet, anna kiehahtaa.
Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita keittoon ja anna kypsyä niin, että peruna/makaroni on kypsää, noin 5 minuuttia.
Tarkista maku ja anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Ripottele siskonmakkarakeiton pintaan hienonnettua persiljaa.
Harmillista, ettei siskonmakkarasopan reseptissä ollut mitään uutta paitsi vaihto makaroniin. Se on kyllä perinteikäs ja hyvä ja lapsena kovasti syöty. Nytkin haluan valmistaa sitä - jotenkin uudella tavalla. Anne Harkonsalo