Runebergin päivä lähestyy. Kaikki tuntevat Runebergin tortun, sen ihastuttavan ja hienostuneen leivonnaisen, jossa maistuu karvasmanteli.

Mitäpä jos leipoisit vaihteeksi Runebergin kääretorttua? Helppoa ja yhtä maistuvaa.

Kokeile myös suosittua runebergintortun reseptiä!

Ainekset 8-10 annosta annosta

4
munaa
dl
sokeria
½
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
mantelilikööriä tai karvasmanteli- tai manteliaromia varovasti annostellen
Täyte:
150-200
g
vadelmamarmeladia tai -hilloa
Pinnalle:
2
dl
tomusokeria
vettä sen verran, että saat sakean, mutta pursotettavan tahnan

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

  3. Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.

  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.

  5. Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.

  6. Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.

  7. Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.

  8. Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.

  9. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.

  10.  Pursota sokerikuorrutetta Runebergin kääretortun pinnalle.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.