Runebergin päivä lähestyy. Kaikki tuntevat Runebergin tortun, sen ihastuttavan ja hienostuneen leivonnaisen, jossa maistuu karvasmanteli.
Mitäpä jos leipoisit vaihteeksi Runebergin kääretorttua? Helppoa ja yhtä maistuvaa.
Kokeile myös suosittua runebergintortun reseptiä!
Ainekset 8-10 annosta annosta
Ohje
-
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
-
Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.
-
Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.
-
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.
-
Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.
-
Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
-
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
-
Pursota sokerikuorrutetta Runebergin kääretortun pinnalle.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Paljonko karvasmanteli tai by Anonymous (not verified)
In reply to Mistä saa mantelilikööriä, by Anonymous (not verified)
In reply to Kun ei käytä mantelilikööriä by Anonymous (not verified)
In reply to Missä gluteenittomuus? Ihan by Anonymous (not verified)