Kauralese valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista erottamalla niistä lese. Kauralese on rakenteeltaan rouheista ja väriltään vaaleaa.
Kauraleseestä valmistuu maukas puuro, se soveltuu erinomaisesti leivonnaisiin, jälkiruokiin ja kasvisruokiin. Se sopii myös sellaisenaan nautittavaksi esim. viilin tai jogurtin kanssa.
Kokeile kauralesettä rieskaan, jolloin saat kätevästi oikein ihanan kuitupitoisen leivän tai välipalan.
Rieskaa tulee paistaa tarpeeksi kauan kuumassa uunissa, jotta siihen syntyy väriä, sillä paistopinta tuo makua rieskalle.
Ainekset 1 iso pyöreä 30 cm, 2 keskikokoista 20 cm tai 8 kpl 10 cm annosta
Kiva ohje, superhelppo ja -hyvä! Korvasin piimän maidolla ja osan leseistä kaurahiutaleilla. Tuli mieleen, että taikinaan sopisi varmaan myös porkkanaraaste, saisi vielä lisää muhkeutta. Pitäisiköhän silloin mukana olla myös yksi kananmuna vai pysyisikö koossa ilman?
Hyvvää! Pakkohan tuota oli kokkeilla ko kaikkia aineitaki oli kaapisa:) Senverran muokkasin oohojetta, että laitoin 2 dl kauralesseitä ja 1½ dl rouheista sämpyläjauhua. Hyvin onnistu.