• Kauraleseessä on kuitua 16,5 %.
  • Kauralese valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista erottamalla niistä lese. Kauralese on rakenteeltaan rouheista ja väriltään vaaleaa.
  • Kauraleseestä valmistuu maukas puuro, se soveltuu erinomaisesti leivonnaisiin, jälkiruokiin ja kasvisruokiin. Se sopii myös sellaisenaan nautittavaksi esim. viilin tai jogurtin kanssa. 
  • Kokeile kauralesettä rieskaan, jolloin saat kätevästi oikein ihanan kuitupitoisen leivän tai välipalan. 
  • Rieskaa tulee paistaa tarpeeksi kauan kuumassa uunissa, jotta siihen syntyy väriä, sillä paistopinta tuo makua rieskalle.

Ainekset 1 iso pyöreä 30 cm, 2 keskikokoista 20 cm tai 8 kpl 10 cm annosta

1
tl
suolaa
½
tl
soodaa
1
tlk
(laktoositonta) kermaviiliä (2 dl)
2
dl
piimää
(30
g
sulatettua voita)

Ohje

  1. Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 min). Levitä löysähkö taikina voidellulle leivinpaperille matalaksi isoksi pyöreäksi tai pienemmiksi pyöreiksi rieskoiksi.

  2. Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Jaa iso rieska kypsänä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.