Taikinajuuri antaa pizzalle mahtavan maun ja rapeuden. Ohje on helppo, tarvitset vain enemmän aikaa kuin tavallisen pizzan teossa. Kannattaa kokeilla - lopputulos on erittäin maukas!
Ainekset 3 isoa tai 6 pienempää pizzaa annosta
Ohje
-
Tee taikinajuuri. Mittaa kylmä vesi ja öljy kulhoon, liuota hiiva joukkoon sormin. Lisää taikinajuureen pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi hyvin vaivaten, yleiskone on hyvä apu.
-
Laita taikina jääkaappiin 1 vrk:ksi, jolloin taikinaan tekeytyy makua.
-
Jaa taikina 3–6 osaan ja kauli taikinasta mahdollisimman ohuita, pyöreitä pizzapohjia. Laita pohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Valmista pohjien kohotessa vaalea pizzakastike sekoittamalla ainekset keskenään.
-
Jaa ja levitä kastike pizzapohjille. Levitä jokaiselle pizzalle oma täyte, laita täytettä kohtuullisesti. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Rapeimmat pizzapohjat syntyvät kuumassa pizzauunissa tai mahdollisimman kuuman uunin alaosassa. Voit myös paistaa pizzat 225-asteisessa kiertoilmauunissa 10–15 minuuttia.
VINKKI: Voit valmistaa pizzapohjia nopeasti käyttämällä ohueksi kaulittua suolaista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa tai Ruokapiirakkataikinaa. Tällöin paistolämmöksi riittää 200 astetta, jotta pohjat eivät kuivu.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Eikö suolaa ollenkaan by Anonymous (not verified)